FTP-Ascii eller Binær overføring

Opprettet av Dag Frode Aasnes, Endret Fri, 17 Feb 2023 ved 01:13 PM av Dag Frode Aasnes

ASCII-modus brukes vanligvis for å overføre tekstfiler som inneholder ASCII-tegn (dvs. bokstaver, tall, spesialtegn og mellomrom) og vanligvis ikke brukes for å overføre binære filer som bilder, lydfiler eller programvarefiler. I ASCII-modus vil FTP oversette filen til standard ASCII-formatet og konvertere eventuelle linjeskift i filen til formatet som er kompatibelt med vertsmaskinens operativsystem.

Binærmodus brukes for å overføre binære filer som ikke inneholder ASCII-tegn, som for eksempel bilder, lydfiler og programvarefiler. I binærmodus overføres filen bit-for-bit uendret, og ingen konvertering skjer. Binærmodus er den riktige modusen å bruke for å overføre binære filer.

Generelt sett, hvis du er usikker på om du skal bruke ASCII eller binær modus for en fil, er det trygt å bruke binær modus, spesielt hvis filen inneholder binære data eller er en ukjent filtype.