Hva er FTP?

Opprettet av Dag Frode Aasnes, Endret Thu, 18 Apr 2024 ved 09:34 AM av Dag Frode Aasnes

Hva er FTPFTP står for File Transfer ProtocolDet er standard Internett protokoll for å overføre filer fra en datamaskin til en annen. FTP er en del av TCP / IP-protokollen suite. TCP / IP er den grunnleggende protokollen som kjører hele Internett. Enten du skal sjekke e-posten, besøke en nettside eller nedlasting av filer, bruker du TCP / IP. Det finnes en rekke mindre protokoller som kjører på toppen av TCP / IP, slik som e-post, HTTP, og TelnetFTP er en av disse. Dens eneste funksjon er å flytte en fil fra en server til en klient (last ned) eller fra en klient til en server (opplasting).

Hva er en nettverksprotokoll?

For to datamaskiner i nettverk til å kommunisere, må de en protokoll, eller "håndtrykk". En protokoll er en omforent sett med regler som gjør at begge parter å vite:

* Hva de skal gjøre for å starte en utveksling

* Hva du kan forvente neste

Hvis du plukke opp telefonen og si "hallo". Du forventer at personen i den andre enden av linjen for å si "hei" også. Dette er standard protokoll for telefonsamtaler.

Internett kjører på TCP / IP (Transport Control Protocol / Internet Protocol). Som navnet antyder er det faktisk to protokollene. Internet Protocol (IP) er den lave protokollen som ruter pakker fra en node til den andre, og bekymringer seg med slike ting som IP-adresser (for eksempel 192.168.1.254). TCP tar adressering for gitt og bekymringer seg med høyere funksjoner som økt styrings-og dataoverføring. HTTP og FTP er begge en del av TCP.

Hvordan FTP fungerer?

FTP krever to datamaskiner, en å kjøre en FTP-server, den andre kjører en FTP-klient. Utvekslingen er initiert av klienten som logger seg på med en akseptert brukernavn og passord. Når dette skjer, er en økt åpnet og holder åpent til lukket enten klienten eller serveren, eller før den tid ut. Mens sesjon er åpen, kan klienten kjøre mange FTP kommandoer på serveren.
Disse inkluderer kommandoer for å endre kataloger, liste filer, få filer og legge filer.