Domenet er en grunnleggende del av enhver webside. Derfor er det å opprettholde sikkerhet noe som bør bekymre dem som er ansvarlige for nettsteder. I denne artikkelen skal vi forklare hva DNSSEC er og hvordan det hjelper å beskytte et nettsted. Vi skal gjennomgå dette begrepet som kan favorisere sikkerheten til et domene.

Hva betyr DNSSEC

DNSSEC står for Domain Name System Sikkerhet utvidelser . Det er en protokoll som gir et ekstra sikkerhetslag til DNS servere i et domene. Dette lar deg unngå visse cyberangrep som alvorlig kan kompromittere sikkerheten til nettstedet.

DNSSEC

Husk at DNS er en grunnleggende del av Internett. De fungerer i utgangspunktet som oversettere når det gjelder å sette navnet på et nettsted. På denne måten trenger ikke brukeren å huske IP-adressen som tilsvarer en side, men bare navnet, slik det ville være tilfellet med redeszone.net.

Hva DNSSEC-protokollen gjør er å signere de DNS-ene som vi nevnte digitalt. Det legger til et sikkerhets tillegg for å bekrefte at mottatt informasjon virkelig tilsvarer de autoriserte serverne.

Når en bruker går inn på en webside, vil nettleseren deres sjekke DNS-serverne som er tilknyttet nettstedet. Det er en rekke registre som lagrer digitale signaturer. Det nettleseren gjør er å sjekke om disse signaturene samsvarer med hva den burde og derfor validere forespørselen.

Hva ville skje hvis disse signaturene ikke stemmer overens? I tilfelle det ikke kunne verifiseres, ville nettstedet ikke være tilgjengelig. Det er, som vi kan se, et ekstra beskyttelsestiltak for å unngå å få tilgang til nettsteder som kan være en sikkerhetsfare.

Hvorfor beskytte et nettdomene

Ved å legge til et ekstra sikkerhetslag til et nettdomene . Kan bidra til å forhindre phishing-angrep. I tillegg øker det beskyttelsen mot trafikk avlyttings angrep.

I Norids video nedenfor kan du få en rask innføring om DNSSEC: