DNSSEC – ekstra domene sikkerhet

Opprettet av Dag Frode Aasnes, Endret Fri, 18 Nov 2022 ved 04:35 PM av Dag Frode Aasnes

Alle DNS-postene har en TTL, som angir antall sekunder andre DNS-servere og applikasjoner får lov til å cache posten.
Hva betyr DNSSEC

DNSSEC står for Domain Name System Sikkerhet utvidelser . Det er en protokoll som gir et ekstra sikkerhetslag til DNS servere i et domene. Dette lar deg unngå visse cyberangrep som alvorlig kan kompromittere sikkerheten til nettstedet.DNSSEC

Husk at DNS er en grunnleggende del av Internett. De fungerer i utgangspunktet som oversettere når det gjelder å sette navnet på et nettsted. På denne måten trenger ikke brukeren å huske IP-adressen som tilsvarer en side, men bare navnet, slik det ville være tilfellet med redeszone.net.


Hva DNSSEC-protokollen gjør er å signere de DNS-ene som vi nevnte digitalt. Det legger til et sikkerhets tillegg for å bekrefte at mottatt informasjon virkelig tilsvarer de autoriserte serverne.


Når en bruker går inn på en webside, vil nettleseren deres sjekke DNS-serverne som er tilknyttet nettstedet. Det er en rekke registre som lagrer digitale signaturer. Det nettleseren gjør er å sjekke om disse signaturene samsvarer med hva den burde og derfor validere forespørselen.


Hva ville skje hvis disse signaturene ikke stemmer overens? I tilfelle det ikke kunne verifiseres, ville nettstedet ikke være tilgjengelig. Det er, som vi kan se, et ekstra beskyttelsestiltak for å unngå å få tilgang til nettsteder som kan være en sikkerhetsfare.Hvorfor beskytte et nettdomene

Ved å legge til et ekstra sikkerhetslag til et nettdomene . Kan bidra til å forhindre phishing-angrep. I tillegg øker det beskyttelsen mot trafikk avlyttings angrep.

I Norids video nedenfor kan du få en rask innføring om DNSSEC:


Var denne artikkelen nyttig?

Så bra!

Takk for din tilbakemelding

Beklager at vi ikke kunne være mer til hjelp

Takk for din tilbakemelding

Fortell oss hvordan vi kan forbedre denne artikkelen.

Velg minst én av grunnene

Tilbakemeldingen er sendt inn

Vi setter pris på tilbakemeldingen din og vil prøve å rette på artikkelen