Introduksjon til rollebasert "RBAC" tilgangskontroll for domenestyring

Opprettet av Dag Frode Aasnes, Endret Fri, 4 Aug, 2023 ved 8:31 PM av Dag Frode Aasnes

FrontOffice har implementert et nytt rollebasert tilgangskontrollskjema " RBAC "  for domenestyring, som gir forskjellige administrative brukere ulike tillatelser til å lese og oppdatere domene zonefil. Dette systemet gir bedre kontroll og fleksibilitet for eieradministratoren, som kan opprette egne brukere og tildele spesifikke tillatelser til de enkelte domenenavn som er nødvendige.


Som eieradministrator har du nå fullmakten til å opprette nye brukerkontoer og tildele disse brukerne spesifikke rettigheter til bestemte domenenavn. Dette betyr at den enkelte bruker kan gjøre endringer i DNS zonefilen for de gitte domenenavnene uten å måtte kontakte administrator for hver enkelt endring.


Med denne nye tilgangskontrollen kan du skreddersy tilgangen til domenenavnene basert på behovene til hver bruker. Du kan tildele ulike roller, for eksempel redaktører, skribenter eller lesere, med forskjellige nivåer av tillatelser avhengig av deres ansvar og oppgaver knyttet til domenene.


Dette rollebaserte tilgangskontrollsystemet bidrar til å styrke sikkerheten og redusere potensielle feil eller utilsiktede endringer, da brukere bare har tilgang til de domenene som er relevante for deres arbeidsoppgaver. Det forenkler også administrasjonen av domene zonefilen, da det ikke lenger er nødvendig for en sentralisert administrator å håndtere hver enkelt forespørsel om endringer.


Vi oppfordrer alle brukere til å ta dette nye systemet på alvor og følge retningslinjene for tilgangskontroll nøye. Ved å bruke rollebasert tilgangskontroll for domenestyring, kan vi oppnå bedre sikkerhet, effektivitet og en mer strukturert prosess for å håndtere DNS zonefilendringer.

Var denne artikkelen nyttig?

Så bra!

Takk for din tilbakemelding

Beklager at vi ikke kunne være mer til hjelp

Takk for din tilbakemelding

Fortell oss hvordan vi kan forbedre denne artikkelen.

Velg minst én av grunnene

Tilbakemeldingen er sendt inn

Vi setter pris på tilbakemeldingen din og vil prøve å rette på artikkelen