Hva er DNS-kontroll?

Opprettet av Dag Frode Aasnes, Endret Mon, 06 Mar 2023 ved 10:56 AM av Dag Frode Aasnes

DNS-kontroll refererer til prosessen med å administrere og konfigurere DNS-innstillinger for en domene. DNS står for Domain Name System, og det er et system som konverterer domenenavn til IP-adresser. DNS-kontrollen gir deg muligheten til å endre innstillingene til DNS-serverne som er ansvarlige for å levere trafikk til ditt domene.

DNS-kontroll kan omfatte følgende oppgaver:

Legge til eller endre DNS-poster: DNS-postene er konfigurert for å peke domenenavnet ditt til riktig IP-adresse. Du kan legge til eller endre disse postene for å sikre at trafikken til ditt domene blir riktig levert.

Oppdatere navnetjenere: Navnetjenere er ansvarlige for å videresende trafikk til de riktige DNS-serverne. Ved å oppdatere navnetjenere kan du sikre at endringene i DNS-postene dine blir raskt oppdatert.

Verifisere domeneeierskap: DNS-kontroll kan brukes til å verifisere at du er eieren av domeneet ditt. Dette kan være nødvendig for å få tilgang til noen DNS-kontroller eller for å løse problemer som kan oppstå når du prøver å koble til en tjeneste eller tredjepartsleverandør.

Overvåke DNS-trafikk: DNS-kontroll kan også brukes til å overvåke DNS-trafikken til ditt domene. Dette kan hjelpe deg med å identifisere og løse eventuelle problemer med DNS-konfigurasjonen din.

I sum, DNS-kontroll er en viktig prosess for å sikre at ditt domene fungerer som det skal, og at trafikken til ditt domene blir riktig levert.