Hva er DNS-kontroll?

Opprettet av Dag Frode Aasnes, Endret Mon, 06 Mar 2023 ved 10:56 AM av Dag Frode Aasnes

DNS-kontroll refererer til prosessen med å administrere og konfigurere DNS-innstillinger for en domene. DNS står for Domain Name System, og det er et system som konverterer domenenavn til IP-adresser. DNS-kontrollen gir deg muligheten til å endre innstillingene til DNS-serverne som er ansvarlige for å levere trafikk til ditt domene.


DNS-kontroll kan omfatte følgende oppgaver:
Legge til eller endre DNS-poster: DNS-postene er konfigurert for å peke domenenavnet ditt til riktig IP-adresse. Du kan legge til eller endre disse postene for å sikre at trafikken til ditt domene blir riktig levert.


Oppdatere navnetjenere: Navnetjenere er ansvarlige for å videresende trafikk til de riktige DNS-serverne. Ved å oppdatere navnetjenere kan du sikre at endringene i DNS-postene dine blir raskt oppdatert.


Verifisere domeneeierskap: DNS-kontroll kan brukes til å verifisere at du er eieren av domeneet ditt. Dette kan være nødvendig for å få tilgang til noen DNS-kontroller eller for å løse problemer som kan oppstå når du prøver å koble til en tjeneste eller tredjepartsleverandør.


Overvåke DNS-trafikk: DNS-kontroll kan også brukes til å overvåke DNS-trafikken til ditt domene. Dette kan hjelpe deg med å identifisere og løse eventuelle problemer med DNS-konfigurasjonen din.


I sum, DNS-kontroll er en viktig prosess for å sikre at ditt domene fungerer som det skal, og at trafikken til ditt domene blir riktig levert.

Var denne artikkelen nyttig?

Så bra!

Takk for din tilbakemelding

Beklager at vi ikke kunne være mer til hjelp

Takk for din tilbakemelding

Fortell oss hvordan vi kan forbedre denne artikkelen.

Velg minst én av grunnene

Tilbakemeldingen er sendt inn

Vi setter pris på tilbakemeldingen din og vil prøve å rette på artikkelen