TTL (Time To Live)

Opprettet av Dag Frode Aasnes, Endret Fri, 18 Nov 2022 ved 04:29 PM av Dag Frode Aasnes

Alle DNS-postene har en TTL, som angir antall sekunder andre DNS-servere og applikasjoner får lov til å cache posten.

Når en "fremmed" DNS posten er holdt i en DNS-server's cache, blir posten er TTL kontinuerlig redusert som tiden går, og når den endelig TTL når null posten er fjernet fra hurtigbufferen.

Når en DNS server går "fremmed" DNS-poster fra bufferen langs til applikasjoner og andre DNS servere den leverer dagens TTL - ikke den opprinnelige. På denne måten den opprinnelige TTL er garantert uansett hvor mange DNS-servere i posten passerer gjennom.

Selv når en DNS-serveren rapporterer at et visst posten ikke finnes, er denne informasjonen lagret ved hjelp av "minste TTL" fra et SOA-posten levert i svaret.

Sette en rekord er TTL til null, betyr at programmer og DNS servere er ikke lov til å cache posten.

I valg av TTL, må du vurdere hvor ofte posten vil bli endret. På grunn av caching, vil endringer i en DNS posten ikke kommer hele nettverket til den opprinnelige TTL er utløpt - en god grunn for å sette en kort TTL. Men caching bidrar til å redusere nettverkstrafikken. Jo lengre TTL, desto lengre opp live i DNS servere cacher rundt om i verden, og så færre forespørsler til den opprinnelige DNS-serveren er nødvendig - en god grunn for å sette en lang TTL. Vanligvis en TTL av en dag er et godt utgangspunkt.

De fleste DNS-servere vil ikke cache en DNS rekord for mer enn en uke. Husk at programmene vil kjøre raskere dersom ISP DNS servere ikke har til å fortsette å komme tilbake å se etter en ny rekord hvis TTL forsvinner til 0. Hvis du ikke krever hyppige endringer i sone filen, anbefaler vi at du bruker 43200 i 12 timer eller 86 400 i 24 timer for en TTL.

Følgende verdier er akseptert som verdier til TTL info for en post:

TTLBeskrivelse
0Hent  TTL fra  SOA record
1Dynamisk (60 sekunder)
6060 sekunder
3005 minutter
60010 minutter
90015 minutter
180030 minutter
270045 minutter
36001 time
72002 timer
144004 timer
288008 timer
4320012 timer
6480018 timer
864001 dag
1728002 dager

Prioritet er brukt for MX and F (forwarding) records.

Prioritieet for MX Prioritet for F
5 - høyest1 - Forward (302 redirect)
102 - Bruk rammer
203 - Bruk 301 redirect
90 - lavest