Hva er forskjellen på en DNS-peker og URL videresending?

Opprettet av Dag Frode Aasnes, Endret Wed, 15 Mar 2023 ved 12:16 PM av Dag Frode Aasnes

En DNS-peker og en URL-videreadressering er to forskjellige metoder som brukes til å koble et domene til en annen ressurs på nettet. Forskjellen mellom dem er hvordan trafikken dirigeres til den nye destinasjonen.

En DNS-peker er en oppføring i Domain Name System som indikerer hvilken IP-adresse en nettside skal lastes fra. For eksempel, hvis du har et domene som www.example.com og ønsker å koble det til en webserver, vil du opprette en DNS-peker som peker www.example.com til webserverens IP-adresse. Når noen skriver inn www.example.com i sin nettleser, vil nettleseren sende en forespørsel til DNS-serveren for å finne IP-adressen til webserveren, og deretter koble til den IP-adressen for å laste nettsiden.

URL-videreadressering er en annen metode som brukes til å koble et domene til en annen ressurs på nettet. URL-videreadressering skjer når en nettside er lastet inn og deretter viderekobler til en annen nettside. For eksempel, hvis du har et domene som www.example.com og ønsker å viderekoble det til www.newexample.com, kan du sette opp en URL-videreadressering som viderekobler alle forespørsler til www.example.com til www.newexample.com. Når noen skriver inn www.example.com i sin nettleser, vil de bli automatisk viderekoblet til www.newexample.com.

I sum, en DNS-peker er en konfigurasjon i DNS-systemet som forteller en nettleser hvor en nettside skal lastes fra, mens URL-videreadressering er en viderekoblingsfunksjon som automatisk sender besøkende fra en nettside til en annen.