Hva er FTP

Hva er forskjellen mellom passiv og aktiv FTP?

FTP er en uvanlig protokoll på at den bruker to porter, en for kommandoer og den andre for data. (Dette er en av grunnene til det er bedre å HTTP for overføring av store filer.) Aktiv FTP ble oppfunnet først. Klienten oppretter en forbindelse til serveren kommandoen port. Serveren starter da en forbindelse med klienten fra sine data port. I Passiv FTP, starter klienten både forbindelser med serveren, som fortsatt er "passive".

Aktiv FTP kan forårsake problemer hvis klienten er bak en brannmur. Fra brannmuren synspunkt, FTP-server som prøver å opprette en tilkobling med klienten din ser ut som en inntrenger, og er vanligvis blokkert. Dette er grunnen til at mange brukere har problemer med å bruke FTP til å laste ned filer fra bak en brannmur. 

Passiv FTP løser dette problemet, men skaper andre problemer, særlig der FTP server sikkerhet er bekymret. Serveren må lytte på et stort antall porter. Dette krever at brannmuren å la mye ukvalifisert trafikk gjennom. De fleste brannmurer administratorer liker ikke dette.

Som regel trenger du ikke å være bekymret for passiv og aktiv FTP mindre du forvalter en FTP-server eller en brannmur. Hvis du opplever problemer med å bruke din FTP-klient fra bak en brannmur, dette er trolig årsaken. Kanskje du bør diskutere saken med brannmuren administrator.