Hva er forskjellen mellom Parkert og Addon-domener i cPanel?

Opprettet av Dag Frode Aasnes, Endret Wed, 23 Nov 2022 ved 08:18 AM av Dag Frode Aasnes

Parkerte domener er i utgangspunktet et alias domenenavn til hoveddomenet ditt, det vil peke på de samme nettsidene som hoveddomenet ditt peker på ex. www.domene.no/index.htm og www.parkertdomene.no/index.htm peker til den samme nettsiden "index.htm".

Et tilleggs-domene "addon-domene" lar deg kjøre et eget nettsted til ditt primære domene. Når du oppretter et tillegg på domene, lager det en mappe til hoved-domenet ditt, og du laster opp innholdet i denne mappen. Så nå kjører du 2 separate websider men fra samme konto.

Si at primæren din er www.domene.no, og du oppretter tilleggs-domene "addon-domene" www.tilleggs-domene.no. Tilleggs-domene er pekt på mappen "tilleggs-domene.no" under public_html
I adressefeltet hvis du skriver www.tilleggs-domene.no, vil det løse innholdet i mappen "tilleggs-domene.no" og i adresselinjen vil du se www.tilleggs-domene.no.

Med både de parkerte og tilleggs-domenene kan du opprette separate e-postkontoer for hver av domenenavnene.