Hva er AnyCast?

Opprettet av Dag Frode Aasnes, Endret Mon, 06 Mar 2023 ved 11:06 AM av Dag Frode Aasnes

Anycast er en nettverksteknologi som gjør det mulig for flere datamaskiner å dele samme IP-adresse og fordelingen av nettverkstrafikk mellom dem basert på geografisk plassering, nettverksbelastning eller andre kriterier.


Med Anycast kan en IP-adresse tildeles flere servere som befinner seg på forskjellige steder rundt om i verden, og trafikken vil bli rutet til den nærmeste serveren i henhold til trafikkbelastning og andre faktorer. 

Når en bruker sender en forespørsel til IP-adressen, vil det nærmeste punktet i Anycast-nettverket behandle forespørselen og returnere svaret til brukeren.


Anycast-teknologi brukes ofte i sammenheng med DNS og CDN (Content Delivery Network) for å forbedre ytelsen og tilgjengeligheten til nettsider og tjenester. For eksempel kan en Anycast-basert DNS-tjeneste plassere navneserverne i forskjellige deler av verden, og dermed redusere svartiden og forbedre opplevelsen for brukerne. Anycast er også brukt i en rekke andre applikasjoner, inkludert distribuert databehandling og distribuert denials of service (DDoS) beskyttelse.

Var denne artikkelen nyttig?

Så bra!

Takk for din tilbakemelding

Beklager at vi ikke kunne være mer til hjelp

Takk for din tilbakemelding

Fortell oss hvordan vi kan forbedre denne artikkelen.

Velg minst én av grunnene

Tilbakemeldingen er sendt inn

Vi setter pris på tilbakemeldingen din og vil prøve å rette på artikkelen