Antivirus i cPanel

Opprettet av Dag Frode Aasnes, Endret Mon, 06 Mar 2023 ved 03:01 PM av Dag Frode Aasnes

cPanel tilbyr forskjellige alternativer for antivirusbeskyttelse for e-postkontoer som administreres gjennom cPanel.

Her er de vanligste alternativene:

SpamAssassin: Dette er et populært verktøy for å filtrere spam-e-post. SpamAssassin sjekker hver e-postmelding som kommer inn på serveren, og tildeler en "spam score" basert på ulike faktorer som emnet, avsenderen, innholdet og andre kriterier. Hvis en e-postmelding overskrider en bestemt spam-score-grense, kan den bli automatisk flyttet til spam-mappen eller slettes.

For å aktivere SpamAssassin i cPanel, følg disse trinnene:

Logg inn på cPanel-kontoen din

Naviger til "Email" -delen og klikk på "Spam Filters"

Klikk på "Enable SpamAssassin" -knappen

ClamAV: ClamAV er et populært antivirusverktøy som brukes til å skanne e-postvedlegg for virus. ClamAV skanner e-postvedlegg på serveren og kan blokkere e-post som inneholder virus eller skadelig programvare.

For å aktivere ClamAV i cPanel, følg disse trinnene:

Logg inn på cPanel-kontoen din

Naviger til "Email" -delen og klikk på "Virus Scanner"

Klikk på "Enable" -knappen for å aktivere ClamAV

Det er også mulig å installere tredjeparts antivirusprogrammer som ImunifyAV og CXS (ConfigServer eXploit Scanner) på serveren din for ekstra beskyttelse.

Merk: Mens antivirusverktøy kan bidra til å beskytte mot noen trusler, er det viktig å være oppmerksom på at ingen antivirusprogrammer kan gi fullstendig beskyttelse mot alle trusler. Det er alltid lurt å følge beste praksis for sikkerhet, inkludert å ikke åpne e-post fra ukjente avsendere og holde programvaren på serveren oppdatert.