FTP feilmeldinger

Opprettet av Dag Frode Aasnes, Endret Thu, 02 Mar 2023 ved 11:56 AM av Dag Frode Aasnes

FTP (File Transfer Protocol) er en protokoll som brukes for å overføre filer over et nettverk. Når en FTP-klient sender en forespørsel til en FTP-server, vil serveren svare med en statuskode for å indikere om forespørselen var vellykket eller ikke. Her er noen vanlige FTP-feilkoder og hva de betyr:

421 Service not available, closing control connection:
Dette betyr at serveren ikke kan godta flere klienter for øyeblikket.

530 Login authentication failed:
Brukernavnet eller passordet som ble angitt, var ikke gyldig. Klienten bør sjekke brukernavnet og passordet og prøve igjen.

550 Requested action not taken:
Filen eller mappen som ble forespurt, finnes ikke eller er ikke tilgjengelig. Dette kan også bety at klienten ikke har tilstrekkelige tillatelser til å få tilgang til filen eller mappen.

425 Can't open data connection:
Serveren kunne ikke etablere en dataforbindelse med klienten.

426 Connection closed; transfer aborted:
Dataoverføringen ble avbrutt av en eller annen grunn, for eksempel en avbrutt nettverksforbindelse.

451 Requested action aborted:
Lokal feil i behandlingen av FTP-kommando. Vanligvis indikerer dette en feil på klientens side av forbindelsen.

500 Syntax error, command unrecognized:
Kommandoen som ble sendt av klienten, er ikke gyldig eller ikke støttet av FTP-serveren.

503 Bad sequence of commands:
Kommandoene som ble sendt av klienten, var i feil rekkefølge.

550 Disk full or allocation exceeded:
Filoverføringen kunne ikke fullføres fordi disken var full eller kvoten var overskredet.