FTP-overføring

Opprettet av Dag Frode Aasnes, Endret Thu, 18 Apr 2024 ved 09:33 AM av Dag Frode Aasnes

Hva er FTPFTP-overføring refererer til prosessen med å overføre filer mellom en klient og en FTP-server ved hjelp av FTP-protokollen. For å utføre en FTP-overføring, trenger du en FTP-klient installert på datamaskinen din. Dette kan være en dedikert FTP-klient som FileZilla, eller det kan være en nettleser med innebygd FTP-funksjonalitet, som for eksempel Google Chrome eller Mozilla Firefox.

For å starte en FTP-overføring, må du først opprette en tilkobling til FTP-serveren ved å angi servernavnet eller IP-adressen, og autentisere deg med gyldig brukernavn og passord. Når du er logget inn, kan du navigere til de filene du ønsker å overføre, velge dem og deretter laste dem opp til serveren eller laste dem ned til datamaskinen din.

FTP-overføring kan utføres i ASCII-modus eller binær modus, avhengig av filtypen du overfører. ASCII-modus brukes for overføring av tekstfiler, mens binær modus brukes for overføring av ikke-tekstfiler, som bilder, musikk eller programmer.

Det er viktig å merke seg at FTP-overføring er en eldre protokoll som ikke krypterer dataene som sendes over nettverket, og derfor ikke er så sikker som andre protokoller. Hvis sikkerhet er et bekymring, anbefales det å bruke SFTP eller FTPS som alternative protokoller for sikre filoverføringer.
Var denne artikkelen nyttig?

Så bra!

Takk for din tilbakemelding

Beklager at vi ikke kunne være mer til hjelp

Takk for din tilbakemelding

Fortell oss hvordan vi kan forbedre denne artikkelen.

Velg minst én av grunnene

Tilbakemeldingen er sendt inn

Vi setter pris på tilbakemeldingen din og vil prøve å rette på artikkelen