FTP-overføring

Opprettet av Dag Frode Aasnes, Endret Thu, 18 Apr 2024 ved 09:33 AM av Dag Frode Aasnes

Hva er FTPFTP-overføring refererer til prosessen med å overføre filer mellom en klient og en FTP-server ved hjelp av FTP-protokollen. For å utføre en FTP-overføring, trenger du en FTP-klient installert på datamaskinen din. Dette kan være en dedikert FTP-klient som FileZilla, eller det kan være en nettleser med innebygd FTP-funksjonalitet, som for eksempel Google Chrome eller Mozilla Firefox.

For å starte en FTP-overføring, må du først opprette en tilkobling til FTP-serveren ved å angi servernavnet eller IP-adressen, og autentisere deg med gyldig brukernavn og passord. Når du er logget inn, kan du navigere til de filene du ønsker å overføre, velge dem og deretter laste dem opp til serveren eller laste dem ned til datamaskinen din.

FTP-overføring kan utføres i ASCII-modus eller binær modus, avhengig av filtypen du overfører. ASCII-modus brukes for overføring av tekstfiler, mens binær modus brukes for overføring av ikke-tekstfiler, som bilder, musikk eller programmer.

Det er viktig å merke seg at FTP-overføring er en eldre protokoll som ikke krypterer dataene som sendes over nettverket, og derfor ikke er så sikker som andre protokoller. Hvis sikkerhet er et bekymring, anbefales det å bruke SFTP eller FTPS som alternative protokoller for sikre filoverføringer.