Hva er ICANN?

Opprettet av Dag Frode Aasnes, Endret Fri, 22 Sep, 2023 ved 6:43 PM av Dag Frode Aasnes

ICANN (Internet Corporation for Assigned Names and Numbers) spiller en kritisk rolle i administrasjonen av internettets infrastruktur. Som en ideell organisasjon fokuserer ICANN på å opprettholde internettets stabilitet og sikkerhet ved å fastsette retningslinjer for toppnivådomener (TLD-er) og navnetjenere. Dette arbeidet er avgjørende for å sikre en sømløs og trygg onlineopplevelse for milliarder av mennesker over hele verden.


En viktig funksjon som ICANN utfører, er å etablere regler og standarder for domeneregistrarer som frontoffice.no. Dette sikrer at disse selskapene opererer i samsvar med globale retningslinjer og bidrar til å opprettholde internettets integritet. Noen av kravene som ICANN stiller til domeneregistrarer inkluderer:


  • Kundegodkjenning: Registrarer må kreve at kundene deres godkjenner vilkårene og betingelsene for domeneregistrering. Dette sikrer at kundene er klar over og samtykker til de gjeldende retningslinjene

  • WHOIS-informasjon: Registrarer må publisere informasjon om domeneeierne i WHOIS-databasen og sørge for at denne informasjonen forblir oppdatert. Dette gir åpenhet og gjør det mulig for enkeltpersoner og organisasjoner å kontakte domeneeierne ved behov.

  • Varsling om domeneutløp: Registrarer må informere registrantene i god tid når deres domener er i ferd med å utløpe. Dette gir eierne muligheten til å fornye sine domener og unngå tap av onlineidentitet.

  • Bekreftelses-e-poster: For å opprettholde oppdaterte kontaktinformasjon for domeneeierne, må registrarer sende bekreftelses-e-poster. Dette hjelper til med å sikre at e-postadressene knyttet til domenene forblir gyldige og funksjonelle.

  • Som en ICANN-akkreditert domeneregistrar har frontoffice.no vist sitt engasjement for å oppfylle de strenge kravene og standardene fastsatt av ICANN. Dette gir kundene trygghet for at deres domeneadministrasjon blir håndtert i samsvar med høyeste standarder i bransjen.


For de som ønsker å utforske ICANNs rolle og funksjon i dybden, anbefales det å besøke deres offisielle nettside. Her finner du en omfattende kilde til informasjon om organisasjonens arbeid og dets betydning for internettets pålitelighet og sikkerhet.

Var denne artikkelen nyttig?

Så bra!

Takk for din tilbakemelding

Beklager at vi ikke kunne være mer til hjelp

Takk for din tilbakemelding

Fortell oss hvordan vi kan forbedre denne artikkelen.

Velg minst én av grunnene

Tilbakemeldingen er sendt inn

Vi setter pris på tilbakemeldingen din og vil prøve å rette på artikkelen