FTP-Sikkerhet

Opprettet av Dag Frode Aasnes, Endret Wed, 08 Mar 2023 ved 06:47 PM av Dag Frode Aasnes

Hva er FTP

FTP-protokollen er ikke en sikker protokoll for overføring av filer over nettverk, fordi den overfører data i klartekst og ikke gir noen form for kryptering eller autentisering av dataene. Dette gjør at dataene kan være sårbare for angrep fra uautoriserte brukere som kan avlytte eller endre dataene under overføringen.

Det finnes imidlertid alternativer til den grunnleggende FTP-protokollen som gir sikrere overføring av data. Disse alternativene inkluderer:

  1. FTPS (FTP over SSL/TLS): Dette er en sikrere versjon av FTP-protokollen som krypterer dataene som overføres ved å bruke SSL/TLS-krypteringsprotokoller. Dette gir beskyttelse mot avlytting og endring av dataene som overføres.

  2. SFTP (Secure File Transfer Protocol): Dette er en annen protokoll som bruker SSH-kryptering for å sikre overføring av data. SFTP er mer sikker enn FTPS og har blitt den foretrukne protokollen for sikker overføring av filer.

Når du bruker FTP, er det også viktig å ta andre sikkerhetsforholdsregler, som å bruke sterke passord, begrense tilgangen til FTP-serveren, og bruke en brannmur for å beskytte mot uautorisert tilgang. Det er også viktig å oppdatere FTP-klienten din og serverprogramvaren regelmessig for å sørge for at eventuelle kjente sikkerhetshull blir tettet.


Var denne artikkelen nyttig?

Så bra!

Takk for din tilbakemelding

Beklager at vi ikke kunne være mer til hjelp

Takk for din tilbakemelding

Fortell oss hvordan vi kan forbedre denne artikkelen.

Velg minst én av grunnene

Tilbakemeldingen er sendt inn

Vi setter pris på tilbakemeldingen din og vil prøve å rette på artikkelen