Angrefrist

Opprettet av Dag Frode Aasnes, Endret Wed, 31 Mai, 2023 ved 8:58 AM av Dag Frode Aasnes


Angrefristen gjelder vanligvis ikke for kjøp av domenenavn, da det anses som en tjeneste og ikke en fysisk vare. Når du bestiller et domenenavn, blir du normalt bedt om å bekrefte at du er kjent med at bestillingen er bindende og at det ikke er noen angrerett for registrering av domenenavn.


Ifølge Angrerettloven gjelder angreretten vanligvis for kjøp av varer og tjenester på nettet, men det er visse unntak, som inkluderer tjenester som anses som fullt levert på registreringstidspunktet. Registrering av et domenenavn betraktes ofte som en slik tjeneste. Derfor trer plikten til å betale for tjenesten i kraft umiddelbart etter at registreringen er fullført, og det gjelder ingen angrerett.


Det er viktig å merke seg at det kan være en ikke-refunderbar avgift knyttet til registreringen av domenet hos utstederen, for eksempel NORID for .no-domener eller ICANN for .com-domener.


Når det gjelder fornyelse av domenenavnet, gjelder det vanligvis en oppsigelsesfrist på 30 dager før domenet utløper. Dette betyr at hvis du ønsker å avslutte fornyelsen, må du si opp tjenesten minst 30 dager før forfallsdatoen. Forfall av fakturaen for fornyelsen vil vanligvis være på samme dato som oppsigelsesfristen.


Vær oppmerksom på at disse opplysningene kan variere avhengig av domeneregistratoren og gjeldende lover og forskrifter. Det anbefales alltid å sjekke vilkårene og betingelsene for det aktuelle domeneleverandøren for å få nøyaktig informasjon om angrefrist og oppsigelsesfrist.

Var denne artikkelen nyttig?

Så bra!

Takk for din tilbakemelding

Beklager at vi ikke kunne være mer til hjelp

Takk for din tilbakemelding

Fortell oss hvordan vi kan forbedre denne artikkelen.

Velg minst én av grunnene

Tilbakemeldingen er sendt inn

Vi setter pris på tilbakemeldingen din og vil prøve å rette på artikkelen